Begeleiding door mij is altijd een persoonlijk traject. Iedereen is uniek. Iedereen is anders.
Daarom vind ik individuele aandacht, maatwerk zo belangrijk. Het gaat om jou.
Daarom krijg je altijd een traject op maat, passend bij jouw hulpvraag en situatie.
Hoelang een traject gaat duren is afhankelijk van je hulpvraag.
Het intake gesprek is gratis. Daarna beslis je of je wel of niet door wilt gaan.

“Het mooiste dat je kunt worden is jezelf”

Een belangrijke waarde voor mij is dat ik mag zijn wie ik ben en kan werken zoals ik wil.
Vanuit mijn gevoel, zonder beperkingen, in vrijheid.
Dat geldt eigenlijk voor alles waar ik voor sta en waar ik in geloof.
Hoe ik ben en wat ik doe.
Geen systemen of structuren die me vasthouden in een bepaald stramien.

“Je hoeft niet in een hokje te passen…”

Want je bent zoveel meer…
Een diagnose kan verheldering en  inzicht geven, of een ingang bieden voor begeleiding.
Voor mij is een diagnose niet zo belangrijk. Ik kijk graag breder, ik wil jou leren kennen.
En ben benieuwd naar wie jij bent, wat jij belangrijk vind, waar jij tegenaan loopt. Als je met een hulpvraag bij mij komt, zal ik altijd verder kijken. Samen met jou. Wat is je achtergrond?
Welke (onbewuste) onverwerkte emotie(s) of trauma(s) spelen nog een rol? Welke negatieve overtuigingen belemmeren je ? Welke patronen kun je doorbreken? Welk probleem zit er achter je hulpvraag? Wat is jouw doel? Waar wil jij aan werken of wat wil je bereiken?

In de basis werk ik vanuit een holistische visie.

Lichaam, geest en emoties werken altijd met elkaar samen. Onze gevoelens, verlangens en gedachten vormen samen een balans en beïnvloeden elkaar doorlopend. Alles is met elkaar verbonden. Als je bij mij komt omdat je bijv. last hebt van een vol hoofd, vermoeidheid, stress, burn-out of andere klachten, dan is het goed om lichaam en geest als één geheel te beschouwen. 

We hebben gemiddeld rond de 3000 gedachten per uur, ofwel zo’n 52 gedachten per minuut! Hiervan zijn maar weinig gedachten bewust. Al deze gedachten lokken chemische reacties in je hersenen uit en verspreiden zich vervolgens door je lichaam, en hebben dus invloed op je lijf.
Je brein kent het verschil niet tussen waar of niet waar en geloofd alles wat je denkt en wat je tegen jezelf zegt.

“geloof niet alles wat je denkt…”

Ons denkvermogen staat centraal in ons leven. Dit hebben we van jongs af aan geleerd. Vanaf het moment dat we naar school gaan, wordt er voornamelijk een beroep gedaan op ons denkvermogen. Als we teveel in ons hoofd zijn, dan verliezen we uiteindelijk de verbinding met ons lichaam. En als je te lang uit verbinding bent met je lichaam, voel je minder goed aan of je moe bent, of je over je grenzen heen gaat, of anderen over jouw grenzen heen gaan, wie je bent en wat je nu echt wilt…

Als je te lang uit verbinding bent met je gevoel, raak je jezelf kwijt. je komt in een overlevingsstand, je bent en blijft moe, of raakt overprikkeld, of je hoofd blijft zo vol, of je blijft maar rennen, of trekt je juist terug in jezelf, met alle gevolgen van dien.

Dáárom kan ik niet vanuit een “hokje” denken. Ik zie jou.
Ik ben gericht op opties en mogelijkheden die bij jou passen.
Ik bied je inzichten, inspiratie, kennis en motivatie om aan de slag te gaan met je hulpvraag.

De naam van mijn praktijk is Silence.
En heeft hier mee te maken.

In stilte… stil staan… écht luisteren. Echte verbinding.
Anders kijken en bewust worden…
Bijv. wat zit er achter het gedrag van een kind? Welke gevoelens zijn er?
Welke uitdagingen of problemen spelen een rol?
Welke inzichten, opties of mogelijkheden zijn er?
Ook kan ik mee denken, gedrag vertalen of praktische adviezen geven  ~

“Elk kind heeft de bevestiging nodig Dat het in orde is om niet overal even goed in te zijn. Dat hij het prima doet, Dat zijn ideeën waardevol zijn, En dat hij mag zijn wie hij is!”

Tarieven

• Kennis making / Intakegesprek is gratis.
• Begeleiding / coaching;  op aanvraag
• Si-onderzoek; maatwerk; Volgens afspraak.