fotorondje-Aqua-Health-logo-picto

Aqua Health

Aqua Health biedt zwemles, sensomotorische activering, hydrotherapie, zwem- en wateractiviteiten en begeleiding. Ook wordt advies gegeven en workshops georganiseerd over het bewegen met kinderen met een beperking.

Tevens heeft Aqua Health Pictogrammen ontwikkeld waardoor veiligheid, voorspelbaarheid en duidelijkheid in de lessen geïntegreerd kunnen worden zodat er een passende onderwijs- en leeromgeving ontstaat.

Anders Kijken naar Kinderen

Anders Kijken naar Kinderen (AKK) biedt een uitgebreid aanbod aan cursussen, meerdaagse post-HBO opleidingen, studiedagen en lezingen over Sensorische Informatieverwerking en wat daar aan relateert.

Anders-kijken-nar-kinderen
fotorondje-Kinderoefentherapie

Kinderoefentherapie “Op Eigen Wijze”

Vanuit de vraag: “Wat als een kind tijdens het spelen en bewegen speciale aandacht vraagt?”, wordt met deze praktijk samengewerkt. Hun visie dat een kind met motorische achterstand doordat er iets mis is met bijv. zintuigen, zenuwstelsel of bewegingsapparaat, extra zorg nodig heeft, past bij de visie van Silence. Kinderen kunnen naar elkaar worden doorverwezen wanneer er motorische-, sensorische- en/of houdingsproblemen zijn.

Horison

Jouw kind heeft een eigen aanpak nodig en speciale aandacht of soms zelfs speciale zorg. Het kan een hele zoektocht zijn om te ontdekken hoe jouw kind werkt. Ondertussen is het wel jouw kind. En juist in zijn eigenheid is hij of zij prachtig!
Wij willen er graag voor je zijn en met je meedenken over mogelijkheden voor je kind en hoe je je eigen regie (weer) kunt nemen. Melanie is ervaringsdeskundige m.b.t. de methode Contactgericht Spelen en Leren (CSL). Zij is regio-coördinator voor Noord-Brabant. Je mag haar altijd bellen met vragen.

horison
squease

Squease drukvest

Silence is ambassadeur van Squease drukvest.

Heb je last van onrust en overprikkeling?
Vind je het moeilijk om te concentreren, ben je snel afgeleid?
Voel je je wel eens angstig of raak je wel eens in paniek?
Of kun je niet goed slapen?

Het Squease diepe drukvest kan helpen prikkels beter te filteren en verwerken zodat je minder last hebt van onrust en overprikkeling.
De diepe druk werkt kalmerend op een overprikkeld of “angstig” zenuwstelsel.

Als ambassadeur hebben we ervaring met prikkelverwerking, diepe druk en het drukvest.
Iedereen is anders en daarom vind Silence het belangrijk om goede informatie te geven en begeleiding te bieden bij het inzetten van het drukvest.
Silence biedt de mogelijkheid om het drukvest te huren en/of te kopen.

Stichting Milo; wegbereiders in communicatie

Zorgverlening aan kinderen en volwassenen met een ernstige meervoudige communicatiebeperking.

fotorondje-Milo
fotorondje-vanuit-autisme-bekeken

Vanuit autisme bekeken

“Omdat een andere blik je leven verrijkt”

Vanuit autisme bekeken staat voor een inclusieve samenleving waarin mensen met autisme de kans krijgen om zich in eigen tempo en volgorde te ontwikkelen. We zetten een beweging in gang om de samenleving anders naar autisme te laten kijken. Vanuit het perspectief van mensen met autisme en hun directe omgeving kijken we naar het dagelijks leven. Wat kan beter op school, in het gezin, op het werk, in de diagnostiek, in de vrije tijd? In het programma werken professionals met en zonder autisme nauw samen.